Hvordan tager jeg backup af min hjemmeside?

Typisk går der rigtig meget arbejde ind i en hjemmeside, som er enormt ærgerligt at miste. Selv når hjemmesiden er online, er du ikke sikret, at den bliver gemt. Hvis serveren går ned, er der en stor chance for at din hjemmeside er tabt for evigt, hvis ikke du har sørget for at tage backup af den.

Typisk er der to måder at tage backup af en hjemmeside. Enten kan man gøre det selv, eller man kan købe et webhotel, der automatisk sørger for at tage backup af din hjemmeside én eller flere gange om ugen/dagen. Vi vejleder dig herunder i gennem dine forskellige muligheder for at få taget backup af din hjemmeside. Du kan også læse mere på findhosting.dk/webhotel/

Tag manuel backup af din hjemmeside

Når du tager manuel backup af din hjemmeside, så sørger du aktivt for at gemme den online eller i hånden, når du har lavet ændringer på den. Du oplader altså enten din hjemmeside til en online backup service såsom Google Docs eller Dropbox. Hvis der så sker noget med serveren, hvor hjemmesiden ligger online på, eller din egen computer, så har du stadig din hjemmeside liggende online. Dette kan også gøres ved at gemme hjemmesiden på en ekstern harddisk eller USB-disk.

Tag automatisk backup af din hjemmeside

Når du tager automatisk backup af din hjemmeside, så behøver du ikke gå ind og gemme den hver gang, du har lavet ændringer. Her bliver de nye ændringer automatisk gemt, når du ændrer på hjemmesiden, og det kan derfor spare dig tid. Eksempler på online backup tjeneste, der tager automatisk backup er Backup Bird og Onlime. Her sparer du altså tid i forhold til at tage manuel backup, men du skal stadig bruge tid på at opdatere den version af hjemmesiden, der ligger online også.

Find et webhotel der tager automatisk backup af din hjemmeside

Hvis din hjemmeside allerede ligger online, så har du nok allerede været ude og købe en plads på et webhotel. Rigtig mange af webhotellerne tilbyder at tage automatisk backup af din hjemmeside for dig, så du ikke behøver at tænke på det. Det sparer dig altså rigtig meget tid, hvis du har et abonnement, hvor der bliver taget backup af din hjemmeside for dig.

Du skal dog være opmærksom på, hvor ofte det bliver gjort. Nogle af de billigere abonnementer tilbyder kun at gøre det én gang om ugen eller én gang om dagen. Hvis du har lavet en stor ændring på hjemmesiden, og der ikke blive taget backup af den, inden serveren går ned, så risikerer du altså at miste meget af den. Derfor er det en god idé enten at få et webhotel, der ofte tager backup eller selv lave en backup af hjemmesiden, når du har lavet en stor ændring i den.